söndag 5 april 2009

Härlig helg

Min helg börjar officielt onsdag lunch. Onsdagen var inget speciell men på torsdagen däremot började det hända grejer. Jag, Johan, KJ och Johans rumskamrat Hang tog en taxi ut till en nöjespark i Hsinchu county. Där mötte vi Johans kompis Enrike (tänker inte försöka listat ut hur man egentligen ska stava det där) och hans vänner Mercedes, Flora och Steven. det vblev en hel dag på nöjesparken tillsammans med dem. Parken kändes en aning nergången, som om den byggdes på 80- eller 90-talet och injte ändrats ett dugg sen dess. Den kännslan får man faktiskt på ganska många ställen i Taiwan, särskilt här i Hsinchu. förutom vi var parken ganska tom tom men det var en hel del skolbarn där. Skolbarnen tyckte såklart det var häftigt med utlänningar och ropade åt oss och ville ta kort.

Vi hade i alla fall kul med några fina åkatraktioner även om de var ganska standard. Dessutom hade de en av de bästa bergochdalbanor jag någonsin åkt. Den var så simpel att alla andra liksom missat konceptet, den var helt enkelt ett gigantiskt U där man började i botten skjöts frammåt med tryckluft vände uppåt och sen baklänges ner igen och upp i andra ändan och sen gör om samma vända några gånger. Att jag och KJ satt allra längst fram och hade full sikt gjorde nog sitt till att spä på effekten, häftigt helt enkelt. 

Förutom den berg och dalbanan och ett par andra var åkturerna ganska trista standardgrejor men att sitt där i gott sällskap av de andra och låtsas skrika bara för att det hör till var kul det också. Mer om helgen i nästa inlägg.

Inga kommentarer: