fredag 5 februari 2010

Trippin’

Knappt hann vi sova en natt efter Malaysia innan det var dags igen men lite mer lokalt denna gång. Vi satte av på söndag morgon med tåget till Tainan och Yinis kompis Jesse. Eftersom jag sett det mesta Tainan, eller i alla fall de vanligaste turistattraktionerna valde vi att rikta in oss på lite mer udda saker. Eftersom Jesse hade bil var det inga problem att åka ut till den stora salthögen en bit utanför staden. Av någon anledning har man samlat saltskörden på hög  Och nu är det en stor kulle. Regn har smält ihop det översta lagret och tusen fötter har smutsat ned det till en smutsig salttopp snarare än sockertopp med ett rullande lager av lösa saltkristaller längst ned.

Vi försöker knuffa en stor släde upp och åka ned men den är gjord för dekoration och därmed extra tung så att man inte ska kunna åka på den men likväl är det kul att försöka. För att få lite action i alla fall letar vi upp en liten bana där vi kör fyrhjulig motorcykel några varv.

När vi känner oss tillräckligt insaltade så kör vi till nästa mål, en våtmark där man ska kunna se en speciell fågel. Vi ser fåglarna på avstånd och letar oss ditåt bland leriga fält och jag ger mig ut på lite krabbjakt i leran, bara för skojs skull. När vi närmar oss fåglarna blir de rädda så vi vänder tillbaks och får reda på att bästa sättet att se fåglar är med kikare en bit bort.

Fåglar i all ära men hungern driver oss in mot staden igen. Efter maten driver vi runt ett litet tag och sen är det dags att ge oss av igen. Tåg tar oss till Kaohsiung och vårt hotel där. Vi vandrar runt ett litet tag och går sen och lägger oss.

Inga kommentarer: