lördag 26 juli 2008

mer tyfon och annat smått och gott

"Tai feng lai le" - Tyfonen har kommit, som man säger här nere. Dock är det - precis som sist - en ganska svag tyfon, åverkan hittils är väll mest att vi hade blivit dränkta på väg hem från bion om det inte vore för seven-11s regnponcho. Dock tog jag ett lite väl oförsiktigt skutt över en vattenpöl, halkade till och tjongade huvudet i en metallstång. Det gjorde rejält ont och blödde lite men inga hjärnskakningar.

Filmen vi såg heter - av någonb outgrundlig anledning - Wanted jag vill påstå att det är en nya motsvarigheten till The Matrix. Wanted handlar nämligen den också om folk som har speciella förmågor som slåss och skjuter en massa, för att inte tala om att specialeffekterna är spektakulära, nästan på samma sätt som specialeffekterna i The Matrix när den kom ut.

Borde kanske skirva några rader om karaoke också. I torsdags kväll gick vi ut för att fira att våra midterm exam var över, och bara för att testa gick vi till en karaokebar. Precis som i Japan är karaoke ett populärt sätt att roa sig, och precis som i Japan sjunger man karaoke i ett privat litet rum dit man kan beställa både mat och dryck. Eftersom datorn för låtval var helt på kinesiska och ganska mäckig var det inte helt leta att få den att spela rätt låtar, men annars var det en trevlig upplevelse.

Till sist vill jag bara påpeka att Taiwaneserna är geniala, de har uppfunnit pommes pucken. Jag blev serverad denna magnifika skapelse några dagar sedan när vi åt på en resturang som serverade en taiwanesisk variant på västerländsk mat. I princip är en pommes puck en bunt pommes frittes - låt säga en liten påse a la McD - som liksom pressats ihop till en puck. Idéen är verkligen brilkliant! Några skulle säkert påstå att det helt enkelt är en potatisbulle, men jag hävdar bestämmt att det är fel. Potatisbullar äter man med lingonsylt, men tanken på att stoppa lingonsylt (eller någon annan sylt för den delen) på en pommes puck skulle aldrig falla mig in. Tack Taiwan för denna fantasiska maträtt.

Inga kommentarer: