söndag 20 juli 2008

Tyfoner och varma bad.

Våra planer för helgen var att åka med Alishan forrest railway, en tydligen mycket fin tågresa i bergen. Tyvärr hade vi inte något boende på torsdagkvällen så när jag vaknade på fredag till det värsta spöregn jag sett, orskat av en tyfon, så kändes det inte riktigt säkert att åka iväg på äventyr. Vi tog istället en filmkväll på fredagen och på lördag hoppad vi in i en taxi och for upp i bergen en liten bit österut för ett bad i de vama källorna. 

Det var väldigt skänt att sitta i det nära fyrtiogradiga vattnet och slappna av och titta ut över vbergen och floden precis intill. Då och då klev man över i den "kalla" (25 grader) poolen för att svalka sig lite. Eftersom dn kalla och en varm poolen var precis bredvid varandra passade jag på att lägga mig på muren emellan dem, med ena armen och benet i den ena och andra armen och benet i den andra. Att vara sådär hälften kall, hälften varm var en mycket märklig men behaglig känsla. 

Efter att taxin skjutsat oss in till stan igen mötte vi upp med en Taiwanesisk tjej och gick och käkade japansk barbeque vilket var riktigt gott. Kvällen fortsatte på en bar och sen gick vi - tack och lov - inte och fylletatuerade oss, utan och fyllefriserade oss på andra sidan gatan från tatueringsstället.

3 kommentarer:

martina sa...

vad kul att du gillar kinesplugget! jag kom till shanghai i januari utan ett endaste ord i bagaget och är fortfarande förvånad över hur (förhållandevis) snabbt det ändå gått att kunna ta sig runt helt på kinesiska! och det jag upptäckt med de här satans tonerna är ju att när man väl har ett tillräckligt stort ordföråd för att kunna säga hela meningar så är liksom inte tonerna dödsviktiga, de flesta fattar av sammanhanget ändå. vi får väl ta en träff när du kommit hem nästa år och snacka skit om folk som går förbi eller nåt! :) kram, martina

martina sa...

snacka skit på kinesiska alltså. annars blir det lätt pinsamt.

Anders Twetman sa...

Det låter ju bra att tonerna inte är så viktiga i slutändan. En snacka kineskiska träff vore såklart kul. Hur går det med planen på att åka till Kina igen?