torsdag 16 juli 2009

Shanhai day 2

Andra dagen i Shanghai gick I communismens tecken. Efter ett kort besök I Pudong (området med de största skyskraporna) och en liten tur längs shoppinggatan Nanjing East road, bara för att få en känsla för storstadslivet här, åkte vill de franska kvarteren. Där beökte vi stället för den första kommunist kongressen. Det lilla museet var inte så mycket att hänga I granen I sig men stället kryllade av besökande poliser som var där för att svära in sig I partiet. De stod där framför en stor kummunistflagga och läste upp en ed, kul att se.


Alla som sett Shanghai har sett detta torn

Bow down to the allmighty consumerism

Prickade in vanligt folk som svor in sig istället för poliser men ni fattar poängen

 

Nästa grej var även det ett kommunistmusem men mycket mindre och inte alls så välkänt. Det låg I källaren till ett vanligt bostadshus och var en aning svårt att hitta. Utsällningen var några av de flera tusen propagandaaffischer som producerades under Mao tiden. Väldigt intressant att se, synd att man inte fick ta några foton. 

Vi avslutade dagen med att åka till Yuyuan trädgården, en gammal park/trädgråd från mingdynastin. När vi kom dit var det fullt med folk och små turistbutiker, allt I ett område som såg ut som kina förr I tiden. Jag tog såklart massa foton för jag tyckte det var fint även om det såg lite plastigt ut på sina håll. Sen visade det sig att detta inte var den riktiga grejen. Genom en liten port kom vi in I det som faktiskt var trädgården md mycket färre turister och inga butiker alls. Det var fullt med små pavilionger, tempelliknande byggen, stenformationer och sjöar. Mycket vackert. 




Inga kommentarer: