torsdag 14 augusti 2008

Roadtrip dag 2

Roadtripens andra dag lade vi på att utforska lite i den förra huvudstaden Tainan. Första anhalten i denna tur blev Anping fort eller fort Zeelandia som Holländarna döpte det till när dom byggde det på 1620-talet. Fortet var tyvärr inte mycket att då orginalbegyggelsen mestadels var borta. Dock hittade vi en trevlig kille på 15 år som pekade oss i riktning mot Anping tree house. till skillnad från vad man kan tro var det inte ett hus i ett träd utan ett träd i ett hus. Genom århundraden - såg det ut som åtminstone - har trädet vuxit och tagit över byggnaden fullkommligt för att till slut bli en del av strukturen.

Hur trevligt det än är kan man inte utforska häftig byggnader hur länge som helst. Efter ett kort besök i ett museum precis intill trädhuset hoppade vi in i bilen och gjorde ett försök att följa den bristfälliga kartan till en liten flod. De båtar vi tänkte åka med verkade tyvärr vara stängde så vi pausade ett litet tag och packade sedan in i bilen. Precis innan vi körde iväg upptäckte vi som tur var att vi kollat på fel båtar. Alltså, vi tog på oss flytvästar och den typ av hattar som en del folk skämtsamt imiterar genom att sätta en lampskärm på huvudet och sate oss till ro i en båt. Den tog oss sakt men säkert längs floden bland träd och krabbor genom en tunnel av gröna grenar. Bortsett från att det hela kändes för nära civilisation var det en trevlig upplevelse att sitta där med sin kinahatt och spana längs den gröna tunneln.

då vi hade begränsat med tid fick båtturen bli vårt sista stopp i tainan. Jag somnade nästan genast efter att vi hade satt oss i bilen och vaknade först när vi nådde nästa anhalt, Kaosuing. serene talade om för oss att det just idag var den kinesiska motsvarigheten till alla hjärtans dag - för att inte tala om att det var hennes födelsedag enligt månkalenderna. För att fira alla hjärtans dag åkte vi ned till "Love river" och strosade runt lite för att till slut hamna på en bar nere vid floden. en öl eller två senare hade det blivit sent och vi drog oss hem till hotelet - eller försökte åtminstone. Vi åkte vilse ett par gånger innan vi hittade fram.

Inga kommentarer: