söndag 3 augusti 2008

All you can drink

I fredags tog kinesiskakursen slut ochdet började bli dags att ta farväl av de som bara var här för att läsa kursen. Vi bestämde oss för att fira ordentligt så vi bjöd in ett stort gäng människor och bokade ett bord på ett ställe i Taipei där man endast betalar inträde. För det relativt höga inträdet kommer man in och sen gäller principen all you can drink. När man har tämt sitt glas/flaska tar man helt enkelt med det till baren och växlar in mot ett fullt. Är man inte nöjd med drinkarna på listan så står det en fritt att instruera bartendern i hur man vill ha sin drink tillblandad.

Med tanke på att vi var ett helt gäng svenskar  - som ju trotts allt tenderar att dricka rätt mycket - blev det en förvånansvärt lugn kväll. Alla kom hem helskinnade och alla var mer eller mindre pigga dagen efter, kanske tack vare att drinkarna blev rätt urvattnade med all is som barpersonalen stoppade i. Och på ett typiskt taiwanesiskt sätt så var allt ganska väl uppstyrt, ville man beställa en drink fick man stå i en prydlig kö (så prydlig det nu går när den består av fulla människor), inget trängande på sidan om här inte, man blev helt enkelt inte serverad om man försökte. 

Jag och de andra som var kvar till slutet lämnade stället vid halv fem när det stängde och letade oss till bussstationen  via en McDonalds och nattamat. klockan sex på morgonen slog vi oss ned i de lyxiga läderfåtöljer som landets långfärdsbussar bjuder på och rullad iväg. Turligt nog lyckades en och annan av oss hålla sig vaken nog att säga till oss andra när vi skulle av. På det hela taget var det en väldigt trevlig kväll och en bra avslutning på kinesiskakursen. Dock är jag inte så sugen på att gå på all you can drink igen. Konceptet var minnst sagt intressant och om man kommer hit är det rekommenderat testa, bara för att, men den inneboende alkoholhetsen som fanns, även om man aldrig sa rätt ut att man var där för att bli full, var lite otrevlig. 

Dagen efter avskedsfesten vaknade vi sent men han endå umgås med de andra ett litet tag innan de gav sig av. Tjejerna ville ha lite hjälp med att bära ned grejer från rummet så några av oss som skulle stanna följde med upp. De bodde i ett female dorm så egentligen får killar knappt vara där men innan fem på eftermiddagen går det bra. När vi kom in började receptionisten vinka lite åt oss och Carin förklarade att vi var där för att hjälpa till att bära och det verkade recptionisten gå med på men när vi vände och gick vidare skrek hon och vinkade lite mer. Vi fick vända, gå tillbaks till receptionen och killarna fick varsin gul väst med röda kanter. På ryggen stog det något i stil med "National Chiao Tung University public man", vilket tydligen betyder att det är ok att vi är där. De kan helt enkelt inte sluta hitta på konstigheter i det här landet.

På lördag kväll följde jag med KJ (tidigare omnämnd som Karl-Johan) ner på stan. Till middag käkade vi kinesisk pizza och som med all annan mat här nere var det en lite märklig upplevelse, eller vad tror ni om en oizza med "Laver meat fluff". Efter middagen tog vi en tur på KJs scooter runt i stan. Det var en väldigt trevlig liten tur och jag blev otroligt sugen på att skaffa mig en scooter. Får väll testköra KJs och se om jag klarar av det.

Inga kommentarer: